24-01-10

De "De Tafel Plakt!" Awards 2009: deel 24

Grüblerspel van het jaar

Automobile (Treefrog / Phalanx / Mayfair Games / Filosofia Editions)

Eén verkeerde zet en je bent gezien. Daardoor, en omdat al dan niet winnen kan afhangen van één enkele dollar, wordt er over elke zet naarstig nagedacht. Zo naarstig dat een spelletje Automibile uitwaaiert naar een heleboel nevenactiviteiten. Zo houden spelers die niet aan de beurt zijn zich onledig met bijslapen, sms-verkeer, het lezen van de krant en andere geschreven media, tv-kijken, het tellen van de barstjes in het plafond en het in stilte wanhopig verlangen naar een ander spel. Of een andere, minder enerverende, activiteit. Of, ja hoor, zelfs een huwelijk. In dit laatste geval raad ik u echt wel aan professionele hulp te zoeken.

Leg Automobile dus gerust op tafel, maar enkel en alleen als u ook nog dringend een heleboel andere dingen te doen hebt. En als ik niet in de buurt ben.

Tot morgen. 

Dominique

22:48 Gepost door Dominique in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Startkabeltje aan de accu en met klemmen aansluiten op de edele delen van jouw te trage medespelers. Dan speelt zelfs de sloomste rekenmeester dit briljante spel in een acceptabel tempo. Werkt prima........ echt waar.

Gepost door: Erwin | 26-01-10

Bij Snow Tails hebben ze zelfs een speciale fiche (hondenpoot) zitten om aan een speler te geven indien hij te lang moet nadenken...

Gepost door: Het Geel Pionneke | 29-01-10

De commentaren zijn gesloten.