03-01-10

De "De Tafel Plakt!" Awards 2009: deel 3

Technische flater van het jaar

De genummerde bemanning van het schip waar alles om draait in Cartagena 4:  Die Meuterei (Winning Moves).

U moet de onderkant van de voetjes van deze plastic poppetjes beplakken met getallen van 1 tot 10. Die geven hun sterkte aan. Deze sterkte moet geheim blijven. Voor het  verrassingselement, weet u wel. Op de bovenkant van de voetjes staat het getal echter doodleuk aangegeven. U ziet dus aan de bovenkant wat er aan de onderkant is geplakt. Ik ben er nog altijd niet uit of ik daar nu mee moet lachen of huilen. Het gevolg is dat door het gebrek aan creatieve geesten bij Winning Moves úw creativiteit moet worden aangesproken om dit spel alsnog speelbaar te maken. En ik raad u ten stelligste aan dat te doen want dat levert u een erg leuk en interessant spel op.

Gelukkig hebben ze nog altijd het mooiste logo, die van Winning Moves.

Maar ondanks dat logo: toch een abomilabel.

Runner up:

Hansa Teutonica (Argentum): het aangeven van de stadsnamen met witte letters op een lichtgrijze achtergrond. Moest het niet zo’n goed spel zijn, ik deed het hele personeelsbestand van Argentum, sanitair verantwoordelijken incluis, een proces aan.

Tot morgen.

Dominique

16:20 Gepost door Dominique in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Volgens [url=http://boardgamegeek.com/thread/390734/tiny-numbers-on-miniatures-ruins-the-game]deze draad[/url] valt het met die cijfertjes wel mee, en heeft Winning Moves het probleem in ieder geval aangepakt.

Gepost door: Maarten | 03-01-10

Krap, krep, eh, crap! Wat een onzin! De namen van de steden in 'Hansa Teutonica' zijn voor het spel totaal irrelevant. Zeer terecht dus dat ze slechts vaagjes zijn aangegeven - een goed (vormgevers)besluit om de speler die wil weten waar ergens op de wereldkaart hij zijn punten aan het verzamelen is tegemoet te komen. Er blijft desondanks nog genoeg te zeuren over, blijkt maar weer...

Gepost door: Richard van Vugt | 03-01-10

relativeren Uit het citaat 'er blijft desondanks nog genoeg te zeuren over, blijkt maar weer...' blijkt dat Richard zijn eigen reactie toch maar weer mooi weet te relativeren..... :-)

Gepost door: Erwin | 04-01-10

Brand! En daar is Erwin weer Heeft Erwin als tweede hobby het spelen van pyromaan? Overal waar hij komt, schenkt ie z'n olie willekeurig uit in plaats van de brandweer, met spuit elf weliswaar, behulpzaam te zijn...

Gepost door: Richard van Vugt | 04-01-10

Bedankt Maarten voor de tip. Ik heb ondertussen een mail gestuurd naar Winning Moves en heb de nieuwe miniaturen voor Die Meuterei reeds ontvangen!!!

Gepost door: Kristof | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.